קל
60 דקות
קציצות ירק ללא גלוטן
קל
60 דקות
אורי שביט היא מנחת סדנאות בישול שיצרה את הקציצות הקלות והטעימות, שאפשר להכין מסוגים שונים של עלים ירוקים ולהכין יחד עם הילדים. הבונוס: הן עשירות בחומרים מזינים!
מרכיבים
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית אבקת שום
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן זית
700 גרם עלים (חוביזה, בוקצ’וי, מנגולד או קייל), שטופים היטב
2 בצלים קצוצים
5 שיני שום קצוצות
5 עלי מרווה קצוצים או כפית עלי תימין
1 עגבנייה בשלה, חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
60 דקות
הכנה
+מעבירים את העלים השטופים לקערה גדולה (זה בסדר אם יש גם גבעולים) ויוצקים עליהם מים רותחים. מניחים למשך 2-3 דקות עד שהעלים מתרככים מעט, מסננים וסוחטים היטב משאריות נוזלים.
+יוצקים מעט שמן זית למחבת ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים יחד את הבצלים הקצוצים, שום ועלי מרווה או תימין עד שהירקות מתרככים ומזהיבים מעט. מערבבים מדי פעם.
+קוצצים את העלים והגבעולים אם יש ומעבירים למחבת עם הבצל. מערבבים ומסירים מהאש.
+מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים למקרר למשך 30 דקות, להתייצבות וספיגת טעמים.
+מחממים תנור ל-180 מעלות.
+יוצרים מהתערובת שהתקררה קציצות עבות, סוחטים בין שתי כפות הידיים (ייצאו לא מעט נוזלים, זה חשוב) ומהדקים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. מברישים גם את הקציצות במעט שמן זית ואופים בתנור החם כ-20 דקות, עד שהקציצות יציבות ושחומות.
+מוציאים את הקציצות מהתנור ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 10 דקות. מגישים וזוללים.
מתכונים נוספים
תשמרו על קשר 🙂
הישארו מעודכנים על מסעדות, מתכונים ועוד
היו הראשונים לשמוע על עדכונים בעולם הטבעונות מסעדות, מתכונים, עסקים ועוד: