קל
20 דקות
כנאפה עם תפוחים
קל
30 דקות
המתכון הזה הוא100% טבעון של מתכון כנאפה קלאסית מוכרת. הכנתי אותה עם תוספת של תפוחי עץמקורמלים לכבוד החגים, אבל אם לא בא לכם, אתם לא חייבים לשים את התפוחים בכלל.
מרכיבים
כנאפה:
250-300 גרם שערות קדאיף, מופשרות לפי הוראות היצרן
150 גרם נטורינה, מומסת
סירופ סוכר:
180 מ”ל (3/4 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
מי ורדים / תמצית שקדים / מי זהר / תמצית וניל (אופציונלי, לפי הטעם)
קישוט:
פיסטוק קצוץ גס
לכנאפה בקוטר 24 ס”מ:
תפוחים מקורמלים:
1 תפוח גדול, בלי ליבה וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות סוכר חום בהיר
מלית “גבינה”:
120 גרם (1 כוס) קשיו טבעי, מושרה לפחות ל-4 שעות
360 מ”ל (1.5 כוסות) מים
2 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
2 כפיות חומץ תפוחים
קורט מלח
40 גרם (4 כפות) קורנפלור / קמח טפיוקה
20 דקות
הכנה
+מכינים את התפוחים המקורמלים: שמים את התפוחים במחבת, מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב כ-10-15 דקות, או עד שהתפוחים מתרככים, מתכווצים טיפה ומתחילים להתקרמל. מכבים את הלהבה ומשאירים בצד.
+מכינים את מלית הגבינה: מסננים את הקשיו המושרה ומעבירים לקערת בלנדר חזק. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה. מעבירים אותה לסיר ומבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב במשך כמה דקות, עד שהמסה מתחילה להסמיך ממש (ראו את הסרטון). ככל שתבשלו אותה יותר, ככה היא תהיה יותר סמיכה וצמיגית. אנחנו רוצים להגיע למרקם סמיך שעדיין ניתן למריחה.
+מכינים את הכנאפה: שמים את שערות הקדאיף בקערה גדולה ומפרידים אותן. מוסיפים את רוב הנטורינה (שומרים כ-3 כפות בצד) ומערבבים היטב, עד שכל השערות מצופות בשומן באופן אחיד.
+מחממים בערך כף נטורינה במחבת גדולה (אצלי בקוטר 24 ס”מ). מניחים מעל 1/2 מכות שערות הקדאיף. +משטחים ומייצרים שכבה אחידה ככל שניתן, ללא חורים וקרחות. אפשר ממש להדק אותה לתחתית המחבת.
+תוך כדי הטיגון מורחים מעל את מלית “הגבינה”. משאירים כ-1 ס”מ שוליים נקיים. המלית סמיכה, וצריך למרוח אותה בעדינות כדי לא ליצור חורים בתחתית הקדאיף.
+מפזרים מעל מלית “הגבינה” את התפוחים המקורמלים.
+מכסים את המלית עם יתרת שערות הקדאיף ומהדקים היטב בצדדים, אפשר בעזרת מרית.
+מטגנים את הכנאפה על הצד הראשון כ-5 דקות, או עד להזהבה (מרימים בזהירות את הקצה ובודקים האם השערות השחימו).
+שמים על המחבת צלחת בקוטר גדול יותר מהמחבת (אפשר גם מגש גדול שטוח או קרש חיתוך) ובזהירות הופכים עליו את הכנאפה.
+מוסיפים למחבת את יתרת הנטורינה ומחליקים את הכנאפה בעדינות חזרה למחבת. מטגנים כ-5 דקות נוספות, או עד שגם הצד השני מזהיב. מכבים את הלהבה.
+מכינים את הסירופ: שמים בקלחת או סיר את המים והסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות, או עד שמתקבל סירופ סוכר. אם רוצים, מוסיפים תוספת טעם ומערבבים.
מעבירים את הכנאפה על צלחת הגשה (אפשר שוב להפוך, או להעביר בעדינות בעזרת פלטה רחבה), ומשקים בנדיבות בסירופ הסוכר.
+מפזרים פיסטוק, חותכים ומגישים מיד.
+שומרים מחוץ למקרר בכלי אטום. אפשר להגיש חם או קר.
מתכונים נוספים
תשמרו על קשר 🙂
הישארו מעודכנים על מסעדות, מתכונים ועוד
היו הראשונים לשמוע על עדכונים בעולם הטבעונות מסעדות, מתכונים, עסקים ועוד: