בינוני
45 דקות
עוגת שוקולד עשירה
בינוני
45 דקות
אורי שביט מחברת הספר ״המטבח הטבעוני שלי״ יצרה עוגה רכה ועתירת שוקולד, שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה המתאימה לכל חגיגה או מסיבה. כמובן שאפשר לקשט אותה בסוכריות צבעוניות.
מרכיבים
1/2 כוס אבקת קקאו איכותית
1/4 כפית מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60%
1/3 כוס קרם קוקוס
1 כפית סירופ מייפל
1 כפית שמן קוקוס
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ
200 גרם שוקולד מריר 60%
1 כוס שמן קוקוס
1/2 1 כוסות מים רותחים
1/2 1 כפיות אבקת קפה נמס איכותי
1/2 כוס סוכר חום בהיר
4 כפות (מיכל קטן) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3/4 1 כוסות קמח תופח
45 דקות
הכנה
+מחממים תנור ל-170 מעלות.
+קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה גדולה וחסינת חום. מעבירים לקערה את שמן הקוקוס.
+יוצקים לקערה חסינת חום אחרת מים רותחים ומוסיפים קפה נמס. מערבבים ויוצקים את הקפה שהתקבל לקערה עם השוקולד. טורפים עד לקבלת קרם חלק.
+מוסיפים לקרם השוקולד סוכר וממשיכים לטרוף עד שהוא נמס. מוסיפים רסק תפוחים ותמצית וניל ומערבבים לבלילה אחידה.
+מוסיפים לקערה קמח, קקאו ומלח (רצוי לנפות אותם למניעת גושים) ומערבבים היטב, רק עד שהתערובת מתאחדת.
+יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור החם כ-30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים (היזהרו לא לייבש את העוגה).
+כשהעוגה בתנור מכינים את הקרם: שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים למיכל של מעבד מזון. טוחנים לפירורים גסים.
+מחממים בסיר קטן קרם קוקוס וסירופ מייפל עד לרתיחה קלה. ממשיכים את פעולת מעבד המזון ויוצקים לאט את קרם הקוקוס. מוסיפים כף שמן קוקוס וטוחנים לקרם חלק.
+יוצקים את הקרם לתבנית שטוחה ומניחים ניילון נצמד על פני הקרם, כדי שלא יווצר קרום. מצננים לטמפרטורת החדר.
+כשהעוגה מוכנה, ממתינים 15 דקות שתתקרר מעט ובודקים אם הציפוי התייצב מספיק. מצפים את העוגה, פורסים ונהנים.
מתכונים נוספים
תשמרו על קשר 🙂
הישארו מעודכנים על מסעדות, מתכונים ועוד
היו הראשונים לשמוע על עדכונים בעולם הטבעונות מסעדות, מתכונים, עסקים ועוד: